Google – od dziś auto-usuwanie Historii Lokalizacji i Aktywności

Obecnie możecie skorzystać z Konta Google, aby w prosty sposób włączyć lub wyłączyć Historię Lokalizacji oraz Aktywność w sieci i aplikacjach – a także, jeśli tak zdecydujecie, ręcznie usunąć całość lub część tych danych.
Google ogłosił dziś nowe ustawienia auto-usuwania, które pozwolą Wam jeszcze łatwiej zarządzać swoimi danymi. Oto jak będą działać:
Wybierzcie okres przez jaki chcecie, aby Wasze dane aktywności były przechowywane – 3 lub 18 miesięcy – a wszystkie starsze dane będą stale usuwane z Twojego konta w automatyczny sposób. Te ustawienia zostaną udostępnione w ciągu najbliższych tygodni i pojawią się w Historii Lokalizacji oraz Aktywności w sieci i aplikacjach.
Nieważne czy poszukujesz najnowszych wiadomości czy najszybszej drogi do domu – chcemy aby nasze produkty były jak najbardziej pomocne dla każdego. Kiedy włączasz takie ustawienia jak Historia Lokalizacji oraz Aktywność w sieci i aplikacjach, te dane mogą pomóc produktom Google w dostarczeniu Ci użytecznych informacji, takich jak rekomendacje restauracji które mogą Ci się spodobać albo wyniki twojego ostatniego wyszukiwania. Działamy tak, aby Twoje dane pozostawały prywatne i bezpieczne – i wiemy, że chcieliście abyśmy udostępnili Wam prostsze narzędzia zarządzania danymi i usuwania ich. Zawsze powinniście móc zarządzać swoimi danymi w sposób, który jest odpowiedni dla Was – i zobowiązujemy się dostarczać Wam najlepsze narzędzia by to robić – 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: