Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Jeżeli tutaj trafiłeś/aś, to niezawodny znak, że cenisz swoją prywatność. Doskonale to rozumiemy, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie ten dokument, w którym znajdziesz zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies w związku z korzystaniem z bloga: https://techno-senior.com

Niniejsza Polityka Prywatności została opracowana w oparciu o przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej RODO.

  1. Administratorem bloga jestem ja: Diana Kisiała. W każdym momencie możesz się z nami skontaktować poprzez formularz: Kontakt.
  2. Blog osadzony jest na portalu: https://wordpress.com/, którego Politykę Prywatności znajdziesz na https://automattic.com/privacy/, a politykę cookies na: https://automattic.com/cookies/.
  3. Twoje dane jakie mogą trafić do nas to: imię i nazwisko, adres e-mail, id z mediów społecznościowych. Dane te mogą do nas trafić jeżeli:
    • zapiszesz się do newslettera za pośrednictwem formularza zapisu do newslettera umieszczonego na stronie.
    • napiszesz do nas wiadomość przez formularz: Kontakt.
    • polubisz naszego bloga
    • napiszesz komentarz
    • udostępnisz post w swoich mediach społecznościowych
    • polubisz lub skomentujesz coś na naszym profilu na FB, Twitter, Intagramie, TikToku itp.
  4. Dane, które nam przekazujesz będą wykorzystywane tylko w następujących celach:
    • przesyłania Ci newslettera, do którego się zapisałeś/zapisałaś, a podstawą prawną ich przetwarzania jest Twoja zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wyrażona poprzez zapisywanie się do newslettera.
    • kontaktowych,  podstawą przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. a) RODO, czyli Twoja zgoda wynikające z zainicjowania z nami kontaktu. Podstawą prawną przetwarzania po zakończeniu kontaktu jest usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby wewnętrzne (rt.. 6 ust. 1 lit. c) RODO).
    • statystycznych

Bezpieczeństwo

Gwarantujemy Ci poufność wszelkich przekazanych nam danych osobowych. Zapewniamy podjęcie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Marketing i Media społecznościowe

Korzystamy z narzędzi analitycznych Google Analytics – https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=pl, które zbierają informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które wyświetliłeś, czas, jaki spędziłeś na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W

Korzystamy z narzędzi marketingowych, takich jak Google AdSense – https://policies.google.com/privacy?hl=pl by kierować do Ciebie reklamy.  Google może zbierać informacje o Tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować Twoje interakcje z wyświetlanych reklam, włączając w to śledzenie Twoich interakcji.

Zapewniam możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Pinterest, Reddit, Tumblr, LinkedIN, TikTok itp.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na https://techno-senior.com mogą zawierać osadzone nagrania wideo z serwisu YouTube.  Gdy odtwarzasz takie nagrania, wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi YouTube – https://support.google.com/youtube/answer/7671399

YouTube może zbierać informacje o Tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować Twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie Twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Ciasteczka

Więcej na: Polityka plików cookie

Profilowanie

Nie prowadzę profilowania automatycznego ze skutkami prawnymi, natomiast komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Przekazywanie danych

Nie przekazujemy danych osobowych osobom trzecim, chyba że uzyskamy na to uprzednią, wyraźną zgodę  lub jeżeli prawo lub obowiązek przekazania tych danych wynika z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.

Twoje Prawa

RODO przyznaje Ci następujące potencjalne uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do danych osobowych,
  • prawo do sprostowania danych osobowych,
  • prawo do usunięcia danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
  • prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziłeś.

Zasady związane z realizacją wskazanych uprawnień zostały opisane szczegółowo w art. 16 – 21 RODO. Zachęcamy do zapoznania się z tymi przepisami. Ze swojej strony uważamy za potrzebne wyjaśnić Ci, że wskazane powyżej uprawnienia nie są bezwzględne i nie będą przysługiwać Ci w stosunku do wszystkich czynności przetwarzania Twoich danych osobowych. Dla Twojej wygody dołożyliśmy starań, by w ramach opisu poszczególnych operacji przetwarzania danych osobowych wskazać na przysługujące Ci w ramach tych operacji uprawnienia.

Podkreślamy, że jedno z uprawnień wskazanych powyżej przysługuje Ci zawsze – jeżeli uznasz, że przy przetwarzaniu Twoich danych osobowych dopuściliśmy się naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

W każdym momencie możesz się z nami skontaktować poprzez formularz: Kontakt.

Aktualizacje Polityki Prywatności

Dążę do ciągłego ulepszania procedur oraz zabezpieczania danych osobowych. W związku z tym również niniejsza Polityka Prywatności może ulegać zmianom. Zalecam regularne sprawdzanie treści niniejszego dokumentu pod kątem aktualizacji. Niniejsza Polityka Prywatności została zaktualizowana 2022-08-30

Prawa autorskie

Wszystkie treści zawarte na blogu  są przedmiotem praw autorskich  i podlegają ochronie zgodnie z prawem autorskim. Zabrania się kopiowania materiałów z bloga bez mojej zgody. Jeżeli chcesz wykorzystać fragmenty, to podaj ich źródło – link do mojego artykułu, z którego pobrałaś / pobrałeś dane.

%d bloggers like this: